Speel Solitaire Online Gratis

Hoe Solitaire te Spelen

Solitaire is een kaartspel voor één speler waarbij je probeert al je kaarten in stichtingsstapels te rangschikken. Hoewel "Solitaire" meestal verwijst naar klassieke Klondike Solitaire, zijn er veel versies en moeilijkheidsniveaus, zoals Klondike Solitaire Beurt 3 en FreeCell.

Op Solitaired kun je onbeperkt online Solitaire spellen gratis spelen op je telefoon, desktop of in volledig scherm.

Doel

Jouw doel is om alle kaarten te rangschikken in de 4 lege stichtingsstapels, georganiseerd per kleur in oplopende volgorde, beginnend met een Aas en oplopend tot een Koning. Je bereikt dit door openliggende kaarten te verplaatsen van de stock stapel en het tableau.

Solitaire Opzet

Solitaire heeft vier basisstapels die je gebruikt om het spel te spelen:

 • Het tableau: Het hoofdgedeelte van het spel is het tableau, dat bestaat uit 7 kolommen met in totaal 28 kaarten, uitgelegd van links naar rechts. De eerste kolom bestaat uit één kaart, en de daaropvolgende kolommen hebben elk een extra kaart tot de laatste kolom 7 heeft. De laatste kaart in elke kolom ligt open, terwijl de rest met de afbeelding naar beneden blijft liggen tot ze worden omgedraaid.
 • De stock stapel: De overige 24 kaarten, met de afbeelding naar beneden gelegd, vormen de stock stapel, waaruit je één voor één kaarten trekt als je geen zetten meer kunt doen op het tableau.
 • De aflegstapel (of talon): Alle kaarten die je van de stock stapel omdraait, komen open op de aflegstapel te liggen. De openliggende kaart die wordt onthuld, kan worden gebruikt om zetten te doen.
 • De stichtingsstapels: Dit zijn de 4 stapels waarin je je kaarten rangschikt. Elke stapel is georganiseerd per kleur, en kaarten worden in oplopende volgorde geplaatst, beginnend met een Aas en eindigend met een Koning.
Solitaire opzet en speelgebied

Solitaire Regels

Rangschik kaarten door zetten te maken volgens deze regels:Rangschik kaarten door zetten te maken volgens deze regels:

 • Verplaats alleen openliggende kaarten. Een kaart die met de afbeelding naar beneden ligt in het tableau, kan niet worden omgedraaid en gespeeld totdat de openliggende kaart erboven is verwijderd. Als je een openliggende kaart van de aflegstapel speelt, wordt een andere openliggende kaart onthuld die dan gespeeld kan worden op de stichtingsstapels of tableaukolommen.
 • Verplaats een kaart van de ene tableaukolom naar de andere als de kaart de afwisselende kleur en één rang lager is. Bijvoorbeeld, een 6 van Klaveren kan worden geplaatst op een 7 van Ruiten of Harten.
 • Verplaats een groep opeenvolgende kaarten. Om dit te doen, moet de hoogste kaart in de groep geplaatst worden op een kaart die een afwisselende hogere kleur en één rang hoger is.
 • Onthul kaarten die met de afbeelding naar beneden liggen in tableaukolommen. Zodra een openliggende kaart bovenop een kaart die met de afbeelding naar beneden ligt is verplaatst, wordt deze omgedraaid en beschikbaar om te spelen.
 • Bouw stichtingsstapels op. Begin stichtingsstapels met een Aas en voeg dan kaarten van dezelfde kleur toe aan elke stapel in oplopende volgorde. In de Schoppen stichtingsstapel, bijvoorbeeld, zal de volgende kaart na de Aas van Schoppen, een 2 van Schoppen zijn.
 • Plaats Koningen in lege kolommen. Alleen Koningen of een groep opeenvolgende kaarten met een Koning kunnen in lege kolommen gespeeld worden.
 • Draai kaarten om van de stock stapel als je vastzit. Als je geen zet kunt maken met de kaarten op het tableau, draai dan een kaart om van de stock stapel. Blijf kaarten omdraaien totdat je een kaart kunt verplaatsen naar het tableau of de stichtingsstapels.
 • Herdeal de stock stapel. Zodra alle kaarten van de stock stapel zijn geplaatst in de aflegstapel, kun je op de aflegstapel klikken zodat de kaarten weer met de afbeelding naar beneden terug in de stock stapel worden gelegd om opnieuw gebruikt te worden.

Bekijk hier onze instructievideo, of leer meer met onze gids over Solitaire.

Strategieën om Solitaire te Winnen

Vergroot je winstkansen door de volgende Solitaire strategieën te gebruiken:

 • Focus op het onthullen van kaarten die met de afbeelding naar beneden liggen. Het naar boven brengen van zoveel mogelijk kaarten vergroot de opties die je hebt voor het maken van zetten en stelt je in staat vooruit te plannen.
 • Draai de eerste kaart van de stock stapel om voordat je zetten maakt. Je moet de eerste kaart in de stock stapel beschouwen als onderdeel van je optieset om je eerste zetten te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken dat de eerste kaart van de stock stapel een reeks kan creëren, die vervolgens een andere kaart kan onthullen.
 • Bekijk het tableau voordat je een zet maakt. Wanneer je het spel start, bekijk snel het tableau in combinatie met de openliggende kaart in je aflegstapel en beoordeel de zetten die je kunt maken.
 • Speel Azen en 2'en meteen. Begin zo snel mogelijk met je stichtingsstapels. Als er speelbare Azen zijn, verplaats deze dan naar je stichtingsstapels. Speel 2'en ook meteen als ze beschikbaar zijn.
 • Verplaats kaarten van de grotere tableaukolommen eerst. De grotere tableaukolommen bevatten meer kaarten die met de afbeelding naar beneden liggen en die je nodig hebt. Veel van deze kaarten kunnen belangrijk zijn voor het vormen van reeksen en het oplossen van het spel. Het is belangrijk om eerst op deze kaarten te focussen als dat mogelijk is, omdat de kortere tableaukolommen minder kaarten hebben en daarom makkelijker naar boven te brengen zijn.
 • Gebruik openliggende kaarten op het tableau eerst voordat je ze naar de stichtingsstapels verplaatst. Hoewel het tegenintuïtief klinkt, heb je deze kaarten misschien nodig om zetten te maken en kaarten die met de afbeelding naar beneden liggen te onthullen. Je hebt nooit een Aas of 2 nodig in je tableau, maar je hebt misschien andere rangen nodig om op een reeks te bouwen. Dus als je een 4 van Ruiten onthult die naar de Ruiten stichtingsstapel kan gaan, controleer dan of het niet gebruikt kan worden in een reeks of elders om een andere kaart te onthullen.
 • Gebruik kaarten van de stichtingsstapels, indien nodig. Om dezelfde redenen als hierboven beschreven, moet je misschien stichtingskaarten opnieuw in het tableau plaatsen om meer speelopties te openen.
 • Ruim tableaukolommen op voor koningen. Of je nu een koning ziet of niet, probeer tableaukolommen leeg te maken, zodat je ze kunt vullen met Koningen wanneer een Koning beschikbaar wordt.
 • Gebruik de hint- of ongedaan maken-knop. Je kunt onze hintknop gebruiken om je te helpen identificeren welke kaarten je moet verplaatsen of onze ongedaan maken-knop om verschillende zetten uit te proberen.

Neem zeker een kijkje in onze strategiegids om alle manieren te leren om te winnen.

Hoe Moeilijk is Solitaire?

Klassiek of Klondike Solitaire wordt beschouwd als makkelijk qua moeilijkheidsgraad. Bij het kijken naar 2.898.974 willekeurige Solitaire Beurt 1 spellen, werden 955.805 (33,0%) gewonnen. Beurt 3, met een winstpercentage van 11,1%, wordt beschouwd als gemiddeld qua moeilijkheid.

Wat is het verschil tussen Beurt 1 en Beurt 3 Solitaire?

In Beurt 1 wordt één kaart per keer omgedraaid van de stock stapel. In Beurt 3 worden 3 kaarten tegelijk omgedraaid, wat het een moeilijker spel maakt.

Aanbevolen Spellen

Of je nu van klassiek Solitaire houdt of iets nieuws wilt proberen, we hebben een grote bibliotheek aan spellen die je kunt genieten.

Solitaire Spellen

Als je van klassiek Solitaire houdt, verhoog de moeilijkheidsgraad door deze variaties te spelen.

FreeCell Spellen

In FreeCell spellen zijn alle kaarten openliggend, waardoor je volledige zichtbaarheid hebt voor strategische beslissingen. De unieke eigenschap van het spel is dat elke kaart verplaatst kan worden naar een lege ruimte, een vrije cel, wat flexibiliteit en planning mogelijk maakt.

Yukon Spellen

Yukon is een variant van Solitaire waarbij je een groep tableaukaarten kunt verplaatsen, zelfs als ze niet in volgorde liggen.

Woordspellen

Als je een pauze zoekt van kaartspellen, daag jezelf dan uit met enkele van onze originele woordspellen.

Kaartspellen met Slagen

Als je op zoek bent naar een kaartspel dat je niet solo speelt, probeer dan een kaartspel met slagen.


Wil je updates ontvangen of in contact komen met andere kaartspelers? Sluit je aan bij onze Facebook-gemeenschap.